Све новости

ЗАЈЕЧАРСКО ПРЕДСТАВЉА НОВО ПШЕНИЧНО ПИВО У СРБИЈИ

У складу са потребама правих љубитеља пива, Зајечарско представља ново Пшенично пиво на домаћем тржишту! Зајечарско Пшенично је прављено на традиционалан начин, уз коришћење пшеничног и јечменог слада, свежег хмеља и врхунског квасца који оставља лагани, воћни, готово тропски укус.

 
Пшенично пиво, све популарније на нашим просторима, има три карактеристике које га разликују од стандарног светлог лагера. Велики удео јечменог слада је замењењен пшеницом која садржи више протеина, дајући пенушаво и мутно пиво блажег укуса. При производњи се користи квасац горњег врења, који синтетизије ароматичне спојеве, а који се не налазе у стандардном светлом пиву. Такође, пшенична пива се не бистре, па остају мутна.

За Зајечарско Пшенично је карактерична густа, али уједно и кремаста пена, која дуго остаје у чаши, чувајући пуноћу укуса, док препознатљиву мутноћу правог пшеничног пива даје квасац који остаје нефилтриран.

Зајечарско Пшенично пиво са собом носи и специјалан ритуал точења. Идеално је да се точи под углом од 45 степени, полако и постепено у високу чашу, уску при дну и проширену на врху. Пожељно је да чаша буде охлађена, јер топла убрзава ослобађање угљен диоксида, због чега пиво брже изветри. Кад у боци остане четвртина садржаја, треба престати са сипањем, благо завртети боцу, тако да се наталожени квасац одвоји од дна, а онда сипати остатак. На овај начин у чаши се добија богата кремаста пена и сав садржај пивског квасца.

Нова амбалажа прати досадашњу традицију Зајечарског пива и усклађена је са препознатљивим изгледом постојећег портфолија. Као што Зајечарско за рецептуру узима најбоље од природе, тако су и дизајн етикете, тонови боја и графички мотиви, инспирисани природом. Златна боја драгоцених житница, у комбинацији са светло плавом бојом неба, представља право освежење за очи, а пуноћа пива право уживање за свачији укус. Због своје карактеристичне лакоће укуса, Зајечарско пшенично представља право освежење током летњих месеци, док га његова арома чини идеалним избором током целе године.

Зајечарско Пшенично може да се набави широм Србије, у повратној стакленој амбалажи од 0.5 л, неповратној стакленој амбалажи од 0.33 л, лименци од 0.5л, а у понуди је и точено пиво.