Политика о заштити приватности и кукијима

Заштита приватности

Уопштено

HEINEKEN Србија доо Зајечар, матични број: 20309288, са регистрованим седиштем на адреси Железничка 2, Зајечер (даље: „HEINEKEN Србија“) је власник вебсајта којем сте приступили и начелно уређује функционисање тог сајта те евентуалну обраду података о личности до које може да дође приликом коришћења вебсајта или комуникацијом преко вебсајта. HEINEKEN Србија поштује вашу приватност и пословање компаније је усаглашено са уредбама важећег Закона о заштити података о личности Републике Србије.

HEINEKEN Србија не прикупља и не обрађује личне податке кроз кукије које поставља. Изузетно, у случају потреба о којима ће корисник бити обавештен и за које ће корисник по потреби дати сагласност, HEINEKEN Србија ће обрађивати личне податке које корисник својевољно оставља, путем регистровања на вебсајт због неке услуге коју вебсајт пружа. Ове информације могу да укључују корисниково име и презиме, е-mail адресу, датум рођења и државу пребивалишта. У случају да се таква обрада деси, HEINEKEN Србија ће на посебан начин обавестити лице на које се подаци о личности односе о свим правним аспектима обраде података о личности.

Пренос, чување и обрада података

Пренос, чување и обрада података прикупљених путем овог вебсајта, а када до обраде дође, обезбеђени су путем стандардних и уобичајних техничких мера. HEINEKEN Србија може уз Вашу сагласност проследити Ваше личне податке компанијама које послују у оквиру HEINEKEN групе или трећим лицима у случају обављања неке од услуга коју сте ви тражили, а те стране ће обрађивати ваше личне податке у складу са упутствима и под одговорношћу компаније HEINEKEN Србија.

Приступ, исправке или уклањање садржаја

У било које време можете да захтевате да компанија HEINEKEN Србија обезбеди приступ вашим личним подацима које је прикупила . Такође, можете да захтевате да HEINEKEN Србија исправи или обрише личне податке. Молимо вас да пошаљете e-mail на info.serbia@heineken.com у случају да имате било каква питања и захтеве у вези са личним подацима.

Осим наведеног, лице на које се подаци о личности доносе у сваком тренутку има право да: (I) изврши увид у податке о личности путем писаног захтева са могућношћу да сазна тачно који подаци о личности се прикупљају, за коју сврху и да провери тачност података о личности; којим трећим лицима/обрађивачима су пренети њихови подаци о личности и за коју сврху; (II) изворе података о личности, када се прикупљени и ажурирани; (III) повуче пристанак у било ком тренутку и из било ког разлога; (IV) забрани обраду података о личности; (V) поднесе притужбу Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности; (VI) захтева обештећење

Ова Политика о заштити приватности и кукијима може бити измењена или допуњена. Наведене промене ће ступати на снагу одмах након објављивања измењене и допуњене Политике о заштити приватности и кукијима. Кориснци вебсајта се саветују да редовно читају Политику о заштити приватности и кукијима због могућих измена.

Политика кукија

Вебсајт (www.heineken.rs посвећен компанији HEINEKEN Србија је направљен од стране компаније HEINEKEN Србија. Овај вебсајт користи кукије. Кукији су мале текстуалне датотеке које вебсајт чува на вашем компјутеру.

Кукији који се користе на вебсајту

Овај вебсајт корити кукије у следеће сврхе:

Фукционални кукији: кукији који се користе како би се унапредила приступачност вебсајта корисницима. На пример, куки се поставља како би алати за чување информација радили ефикасније. Функционални кукији вебсајта су на вашем компјутеру и остају валидни само током вашег боравка на сајту.

Aналитички кукији: HEINEKEN Србија користи кукије Google Analytics у сврхе анализирања начина на који посетиоци користе вебсајт. Компанија HEINEKEN Србија онда може да унапређује вебсајт. Google само обрађује податке које добија путем вебсајта на анониман начин. Молимо вас да посетите www.google.com/analytics за више информација о Google Analytics.

Кукији трећих лица: вебсајт дозвољава употребу кукија додатних програма (plug-in)[2] за друштвене мреже неколико различитих трећих лица. Ово омогућава да корисник дели садржај вебсајта на одређеним друштваним мрежама. На пример, са Facebook plugin-овима на вебсајту, корисници могу да се једноставно региструју на вебсајт уз помоћ својих података са Facebook налога.

Употреба података које трећа лица прикупе путем ових plugin-ова за друштвене мреже и преко кукија под контролом је искључиво тих трећа лица јер HEINEKEN Србија не може да чита те кукије (нити ова лица могу да читају кукије компаније HEINEKEN Србија) нити да их искључи. За више информација о кукијима трећих лица, молимо вас да прочитате политике тих трећих лица у вези са заштитом приватности и кукијима а који се налазе на малопре наведеној wеб страници Google Analytics.

Мењање подешавања

Мењањем подешавања на свом веб претраживачу можете подесити да добијете обавештење уколико се неки куки сачува на вашем компјутеру. Мењањем подешавања, можете такође да подесите да ваш претраживач не прихвата кукије са овог вебсајта. Међутим, уколико ваш претраживач не прихвата кукије са овог вебсајта, можда нећете моћи да приступите свим деловима вебсајта.

Контакт

Молимо вас да пошаљете е-mail на info@serbia@heineken.com уколико имате било каква питања у вези са употребом кукија на овом вебсајту.

1] Kuki (Cookie) (превод: колачић) - Делић информације који на вашем харддиску оставља веб страница; фајл смештен локално који прати ваше податке о интернет претрази. У даљем тексту: куки

[2] У даљем тексту: плуг-ин (прим.прев.)