Све новости

Зајечарско пиво покреће националну кампању: ОТВОРИМО ЗАЈЕДНО НАРОДНИ МУЗЕЈ!

Зајечарско пиво покреће националну кампању “Отворимо заједно Народни музеј” у оквиру које ће потрошачи широм Србије куповином специјалног издања лименки допринети прикупљању средстава потребних за завршетак радова на реновирању Народног музеја у Београду.

Kао бренд са дугом традицијом и наслеђем, Зајечарско пиво донираће Народном музеју по један динар од сваке продате специјално дизајниране лименке пива у периоду од 1. фебруара до 15. јуна 2018. године.

Током овог периода, лименке Зајечарског пива промениће свој изглед и красиће их визуали четири уметничка дела – „Портрет Вука Караџића” Димитрија Аврамовића, „Милош, Марко и вила” Паје Јовановића, „Мотив из Шида” Саве Шумановића и „Дрво у шуми” Надежде Петровић.

“Поносни смо што ће Зајечарско пиво, заједно са својим потрошачима, дати важан допринос завршетку радова на реновирању Народног музеја, као институције од изузетног националног и културног значаја. Радујемо се отварању Музеја након 15 година, како би поново сви становници Србије, али и бројни туристи, имали прилику да посете институцију која чува нашу богату културну баштину” – истакла је Јасмина Тријић, сениор бренд менаџерка Зајечарског пива.

Народни музеј основан је 1844. године са циљем да на једном месту саберe све старине и да их за потомство сачува”, како се наводи у оснивачком акту ове институције која је већим делом затворена због санације од 2003. године.

“Основна потреба је да се обновом Народног музеја створе услови за трајно чување и савремено представљање културних добара, односно да се постигне функционално, организационо и техничко осавремењивање објекта и стварање додатног простора за основне делатности, посебно излагање и комуникацију са публиком. Главни циљ је преображај музеја и промена наратива поставке, у складу са професионалним стандардима” – истакла је Бојана Борић Брешковић, директорка Народног музеја.

Наредних месеци Зајечарско пиво ће широм земље организовати бројне промотивне и едукативне акције са циљем прикупљања средстава за завршетак радова и додатним упознавањем јавности о значају четири уметничка дела изузетних српских сликара.