Све новости

Зајечарско донирало више од 4 милиона динара за развој српског спорта

Београд, 06. 10. 2016. – Зајечарско пиво донирало је 4.266.000 динара, који су у сарадњи са Олимпијским комитетом и уз велику помоћ грађана Србије, прикупљени у акцији „Од Зајечара до Рија цела земља навија”. Средства су обезбеђена издвајањем 1 динара од сваке продате лименке из ограничене серије Зајечарског пива, а намењена су развоју клубова чији су спортисти показали најбоље резултате.

DSC_7717
DSC_7745

Средства су додељена најперспективнијим спортским клубовима који су задовољили критеријуме а међу којима су: теквондо клуб „Галеб” из Београда, атлетски клуб „Војводина” из Новог Сада и рвачки клуб „Спартак” из Суботице.

Догађају, који је уприличен тим поводом, присуствовали су наши спортисти и освајачи олимпијских медаља теквондоке Милица Мандић и Тијана Богдановић и рвач Давор Штефанек.

„Поносни смо на резултате наших спортиста и због тога желимо да подигнемо свест о важности развоја српског спорта и да нашим будућим шампионим обезбедимо боље услове за тренирање. У тој намери помогли су нам грађани Србије, наши верни потрошачи, који су се укључили у акцију.

Захваљујемо свима који су помогли да заједно прикупимо скоро 4.3 милиона динара и тиме подржимо наше најперспективније спортисте. Ова акција и донација представљају круну одличне сарадње са Олимпијским комитетом Србије, која ће се наставити, на обострано задовољство, изјавила је Драгана Савић, директорка маркетинга компаније ХАЈНEКЕН Србија.

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије, Ђорђе Вишацки захвалио је Зајечарском пиву на успешно спроведеној акцији, а потом и грађанима који су својим учешћем у њој, пружили подршку нашим спортистима и подржали промоцију олимпијских вредности и олимпијског духа у Србији.

„Зајечарско пиво већ 8 година подржава Олимпијски комитет и олимпијски тим Србије, и могу да кажем да су у овом периоду наше две куће превазишле партнерски однос, као и да изразим велико задовољство због чињенице да ће се наша сарадња наставити и у наредном Олимпијском циклусу”, рекао је Вишацки.

Настављајући дугогодишњу сарадњу са Олимпијским комитетом Србије, Зајечарско пиво подржаваће наше олимпијце и у Токиjу, 2020. године.