Све новости

120 година Зајечарске пиваре

Зајечарска пивара ове године прославља 120 година постојања, развоја и успешног рада. Поводом јубилеја, на тржиште је лансирано Зајечарско пиво у амбалажи од 0,33л и са четири различите историјске етикете. Свака од етикета представља стилизовану верзију неке од етикета из прошлости, а оне ће бити присутне и на другим паковањима Зајечарског пива.

Зајечарско пиво
2015-у годину дочекујемо са етикетом коју наши потрошачи увелико препознају и са поносом крећемо у прославу јубилеја наше пиваре који се одржава 7. септембра.

Од сада на полицама можете да пронађете Зајечарско пиво са етикетама из периода 70-их, 80-их, 90-их година прошлог века као и постојећом етикетом. Ограничена серија ће трајати до 7. септембра, након чега ће остати препознатљива црвена етикета.

Зајечарско пиво
Тих седамдесетих година ми смо изгледали овако, а група Галија је те 1978. године победила баш на Зајечарској Гитаријади

Зајечарска Гитаријада је најстарији фестивал неафирмисаних рок бендова који ће ове године бити одржан по 49. пут. Сваке године, на десетине хиљада љубитеља rock’n’roll музике из земље и иностранства ужива у врхунској музици и пиву, а циљ манифестације је подстицање и афирмација музичког стваралаштва младих опредељених за rock’n’roll.
Након велике победе, каријера ове групе кренула је узлазном путањом.

Зајечарско пиво
Тих осамдесетих година ми смо изгледали овако, а 1981. године рођен је Немања Видић, истакнути српски фудбалер и капитен репрезентације Србије.

За репрезентацију је дебитовао 2002.године и неколико година носио је капитенску траку „Орлова“. Важи за изузетно цењеног играча у историји српског фудбала.

Биле су то плодоносне године српског спорта – 27. маја 1987. године рођен је најуспешнији српски тенисер Новак Ђоковић.

Новак Ђоковић је најбољи српски тенисер свих времена. Ове године, по други пут у каријери, победио је у избору Лауреус фондације за најбољег спортисту на планети.

Зајечарско пиво
Те 1995. године, ми прослављамо 100 година постојања наше пиваре, и према тадашњој етикети је баш и ова етикета стилизована. Исте те 1995. године кошаркашка репрезентација Југославије је освојила златну медаљу на Европском првенству у Атини.

Европско првенство у кошарци 1995. је одржано у Атини, а репрезентација Југославије постала је шампион, победивши у великом финалу тим Литваније. До овог огромног успеха репрезентацију су предводили селектор Душан Ивковић и фантастични Александар Ђорђевић који је у историјском финалу постигао чак 41 поен, од чега 9 тројки из 11 покушаја.